mrt
mrt 10 @ 19:00 – 20:00
Voorspeelavond @ Grote Zaal Odeon | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Of onze leerlingen nu fluit of marimba spelen, ze nog maar een half jaartje les hebben of inmiddels al meerdere diploma’s hebben; ze laten altijd van zich horen tijdens onze voorspeelavonden!

Elke voorspeelavond heeft een gevarieerd programma met zowel slagwerk als blaasinstrumenten. Spelen met cd, helemaal solo, samen met een docent of in ensembles, alles komt voorbij! Dit is het uitgelezen moment om als trotse papa, mama, opa, oma, buurman of goede vriend te komen luisteren naar het resultaat van veel oefenen en wekelijkse lessen in Odeon!

Voorjaarsconcert A-slagwerkgroep

De A-slagwerkgroep geeft een concert samen met de slagwerkgroep van SDG Ommen

apr 14 @ 19:00 – 20:00

ma
The Armed Man
mei 14 @ 20:30 – 22:30
The Armed Man @ Ontmoetingskerk Vriezenveen | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

The Armed Man, a Mass for peace van Karl Jenkins is een magistraal en indrukwekkend werk voor een groot (samengesteld project)koor en (harmonie)orkest. Het gaat over de verschrikkingen van oorlogen en de gevolgen daarvan. Het gaat tegelijkertijd over de gewenste vrede. Karl Jenkins zoekt de verbinding tussen de verschillende religies en weet deze samenhang en roep om vrede samen te brengen in dit meesterwerk.

De Orgel- en MuziekCommissie (OMC) wil deze mis in samenwerking met de Vriezenveense Harmonie uitvoeren in de Ontmoetingskerk op 14 en 15 mei 2018. Het ligt in onze bedoeling om ook de leerlingen van het Noordik uit te nodigen voor een van de concerten. Het Noordik gaat dit aangrijpen om er een project van te maken rond het thema 4 en 5 mei.

di
The Armed Man
mei 15 @ 20:30 – 22:30

mei 26 @ 19:00 – 20:00

jun
jun 2 @ 19:00 – 20:00

jun
Open Dag
jun 23 @ 10:00 – 12:00

Zaterdag 23 juni aanstaande vindt in Odeon weer de Open Dag plaats. Wil jij graag op muziekles en lijkt het je leuk om alvast een paar instrumenten uit te proberen kom dan tussen 10:00 en 12:00 even langs!

Slagwerk Concert Twenterand @ Theater Het Punt | Vroomshoop | Overijssel | Nederland

Slagwerkconcert in Theater Het Punt

Op zaterdag 6 oktober geeft de slagwerkgroep van de Vriezenveense Harmonie onder leiding van Niek KleinJan een concert in Theater Het Punt in Vroomshoop. Dat gebeurt in samenwerking met de slagwerkgroepen van de Harmonie Wierden, De Hellendoornse Harmonie en SDG Westerhaar. In dit avondvullend programma maakt u kennis met verschillende stijlen in de slagwerkmuziek maar ook met het zeer omvangrijke instrumentarium dat bij hedendaagse slagwerkcomposities wordt gebruikt. De drumband van de straat heeft plaats gemaakt voor het slagwerkensemble op het podium. Het concert begint om 19:30 uur en de entree bedraagt 5 euro. Kaartverkoop aan de zaal.

Schoonmaakdag Odeon @ Odeon | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Jaja, het is weer zover… De (half)jaarlijkse schoonmaakdag van het clubgebouw van de Vriezenveense Harmonie. Super Fun Natuurlijk!

vr
Vriezenveen in Concert met O’G3NE
okt 19 @ 19:30 – okt 20 @ 00:30
Vriezenveen in Concert met O'G3NE @ Manitobaplein, Vriezenveen

O’G3NE, de Vriezenveense Harmonie en The Beggars Clan op één gigantisch podium tijdens Vriezenveen in Concert!

Het eerste lustrum van de Oktoberfeesten Vriezenveen wordt groots gevierd met Vriezenveen in Concert. O’G3NE, bekend van The Voice of Holland en het Eurovisie Songfestival, zal op vrijdag 19 oktober onder begeleiding van de Vriezenveense Harmonie te bewonderen zijn in de sfeervolle feesttent op het Manitobaplein op de openingsavond van de Oktoberfeesten. Het wordt een muzikaal en visueel spektakel met diverse gastoptredens van onder meer The Beggars’ Clan. In een avondvullend programma passeren vele muzikale genres de revue, van pop tot klassiek, en van Ierse folk tot dance.

De kaartverkoop voor Vriezenveen In Concert is gestart via www.mdzk.nl, tot 1 oktober zijn er zogenaamde ‘Early Bird’ tickets te verkrijgen voor €15,- (+1,- service kosten). Vanaf 1 Oktober gaat de prijs omhoog dus koop je kaarten op tijd!

D-Examen Concert Colyn Jonker @ CCK2 | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Op 3 November 2018 wordt er in samenwerking met de A-Slagwerkgroep van de Vriezenveense Harmonie het D-examen van Colyn Jonker gehouden. Een van de hoogste diploma’s beschikbaar op amateuristisch niveau.

De avond zal worden gevuld met onder andere meerdere zachte marimbastukken, solo-stukken met begeleiding van de slagwerkgroep en een arrangement voor een kleinere groepering. Terwijl een deel van het D-examen gesloten zal worden afgenomen in de middag, ziet uw op deze avond het openbare deel.

De slagwerkgroep zal ook enkele stukken ten gehore brengen ten voorbereiding van het Concours In Ettenleur op 8 December dit jaar.

Kortom, een variërend en interessant programma!