vr
Nieuwjaarsborrel 2016 @ Muziekgebouw Odeon | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

We luiden het nieuwe muzikale jaar in met de nieuwjaarsborrel in ons clubgebouw Odeon. Iedereen is van harte welkom!

feb
Dubbelconcert met Emergo Castricum @ Bonhoeffer College Castricum | Castricum | Noord-Holland | Nederland

Dubbelconcert

Het A-orkest doorkruist 13 februari op uitnodiging van fanfare-orkest Emergo het land om een een dubbelconcert te geven in Castricum.

Nieuwsgierig?

Met een ruim 2 uur lange busrit is het een heel eind uit de richting voor het Vriezenveens publiek, maar het is altijd mogelijk om een plaatsje in de ‘spelersbus’ van het orkest te bemachtigen. Geïnteresseerd in deze harmonie-fanfare kruisbestuiving aan de westerse kust? Stuur een mailtje naar bas@vriezenveenseharmonie.nl voor meer informatie!

feb
vr
Afsluitingsconcert leerorkest @ Grote Zaal Odeon | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Na meer dan half jaar elke week muziekles en hard werken op de Eltheto school, sluiten de basisschoolleerlingen dit vrijdag 19 februari samen met ons eigen B-orkest af in een tof afsluitingsconcert in Odeon.

Kuuk’n concert | 18:00 – 18:30

Het leerorkest en het B-orkest spelen twee keer een concert van een half uur waarin afzonderlijk muziek gemaakt wordt gemaakt, maar natuurlijk wordt er ook even samen gemusiceerd! Het Kuuk’n concert is speciaal voor groep 2 van de Eltheto school.

Iedereen welkom van 19:00 – 19:30

Om 19:00 uur is iedereen van harte welkom om te komen luisteren hoe het leerorkest in sneltreinvaart van helemaal geen ervaring met muziek naar een volwaardig orkest is gegroeid!

mrt
mrt 12 @ 19:00 – 20:00
Voorspeelavond @ Grote Zaal Odeon | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Of onze leerlingen nu fluit of marimba spelen, ze nog maar een half jaartje les hebben of inmiddels al meerdere diploma’s hebben; ze laten altijd van zich horen tijdens onze voorspeelavonden!

Elke voorspeelavond heeft een gevarieerd programma met zowel slagwerk als blaasinstrumenten. Spelen met cd, helemaal solo, samen met een docent of in ensembles, alles komt voorbij! Dit is het uitgelezen moment om als trotse papa, mama, opa, oma, buurman of goede vriend te komen luisteren naar het resultaat van veel oefenen en wekelijkse lessen in Odeon!

di
Onthulling oorlogsmonument @ Manitobaplein  | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

De slagwerkgroepen en het A-orkest zullen hun medewerking verlenen aan de onthulling van het nieuwe oorlogsmonument van Vriezenveen. De plek van het nieuwe monument, waar elk jaar tijdens dodenherdenking de ceremonie gehouden zal worden, is nu voor het gemeentehuis. Het oude monument, dat in 2014 gestolen werd, stond altijd naast het gemeentehuis.

wo
Koningsdag
apr 27 hele dag
Koningsdag @ Vriezenveen

Concert |Manitobaplein | 10:00 uur

Het B-orkest en de B-slagwerk geven een spetterend concert op het Manitobaplein voor het gemeentehuis! Vrolijke muziek, een hopelijk zonnige dag en het Wilhelmus moet gaan zorgen voor een feestelijke Koningsdag!

Lampionoptocht | locatie n.t.b. | 20:00 uur

Bij het invallen van de schemer loopt de Vriezenveense Harmonie samen met honderden kinderen een optocht door Vriezenveen. Natuurlijk niet zonder de nodige verlichting in de vorm van fakkels en lampionnen!

wo
Dodenherdenking
mei 4 @ 19:45 – 21:00
Dodenherdenking @ Oorlogs monument Vriezenveen | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Het A-orkest en de slagwerkgroepen verlenen hun medewerking aan de jaarlijkse dodenherdenking te Vriezenveen

do
Let Love Rule Project Ranrock @ Van Aalderen podium Ranrock | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Hemelvaartsdag is dit jaar op 5 mei, ook Bevrijdingsdag, daarom een speciale Randrock Editie. Vanuit deze speciale editie en de WAK (week van de Amateurskunst) heeft de organisatie een muzikaal project gevormd, genaamd; “Let Love Rule”.

Vriezenveense muzikanten vanuit verschillende muziekgenres bundelen hun krachten op het podium voor een overweldigend en interactief optreden.

Superunknown zal samen met afgevaardigden van de Vriezenveense Harmonie een setlist spelen welke naast herkenbare pop/rock pareltjes tevens in het teken staat van onze kostbare vrijheid.

Daarnaast zal het publiek weggeblazen worden met wellicht de mooiste stem van Vriezenveen. Dit gastoptreden zal worden ingevuld door……… Nieuwsgierig?

Tot 5 mei, 19.30 uur op het Van Aalderen podium en laat je aangenaam verrassen!

mei 14 @ 19:00 – 20:00

jun
IJsselfestival B-orkest
jun 4 @ 13:30 – 16:15
IJsselfestival B-orkest @ Het Anker, Westenholte | Zwolle | Overijssel | Nederland

Zaterdag 4 juni neemt ons B-orkest deel aan het jaarlijkse IJsselfestival in Zwolle.
Per bus zal het orkest afreizen naar het Anker in Zwolle om daar voor publiek en jurylid Bert Appermont te spelen. Jurylid Appermont zal een zogenaamd kritisch rapport opstellen dat hij aan het einde van de dag mondeling zal toelichten.

Het festival is de perfecte opstap naar het concours in het Muziekcentrum te Enschede, waaraan het B-orkest in november zal deelnemen.

jun
jun 11 @ 19:00 – 20:00

jul
Camping Odeon