HRFSTWND concert met Sint-Jan Wierden @ Parkgebouw Rijssen | Rijssen | Overijssel | Nederland

HRFSTWND is een concertserie waarin de beste blaasmuziekensembles van Nederland zich presenteren. Harmonie Sint Jan uit Wierden en de Vriezenveense Harmonie komen beide uit in de hoogste divisie van de Nederlandse blaasmuziekwereld en laten 21 oktober een boeiend programma horen. Harmonie Sint Jan, onder leiding van Egbert van Groningen, zal zich presenteren met het bekende Samoen saxofoon-kwartet in Four Movements van de Nederlandse componist Van Beurden. Ook speelt het orkest het blaasmuziektopstuk Lincoln Posy van Percy Grainger. De Vriezenveense Harmonie, onder leiding van Erik van de Kolk, zal onder andere Valencian Widow van Aram Khachaturian ten gehore brengen. Daarnaast speelt het orkest het T-bone (trombone) concerto van de Nederlandse componist Johan de Meij die dit jaar is onderscheiden met de BUMA Classical Award.

Kaarten zijn voor een gereduceerde prijs van €12.50 tijdelijk beschikbaar, wanneer onze kaarten zijn uitverkocht kunnen deze gekocht worden op de website van het Parkgebouw Rijssen: https://www.parkgebouw.nl/evenementen/oktober2017/69395/hrfstwnd.html

mrt
mrt 10 @ 19:00 – 20:00
Voorspeelavond @ Grote Zaal Odeon | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

Of onze leerlingen nu fluit of marimba spelen, ze nog maar een half jaartje les hebben of inmiddels al meerdere diploma’s hebben; ze laten altijd van zich horen tijdens onze voorspeelavonden!

Elke voorspeelavond heeft een gevarieerd programma met zowel slagwerk als blaasinstrumenten. Spelen met cd, helemaal solo, samen met een docent of in ensembles, alles komt voorbij! Dit is het uitgelezen moment om als trotse papa, mama, opa, oma, buurman of goede vriend te komen luisteren naar het resultaat van veel oefenen en wekelijkse lessen in Odeon!

Voorjaarsconcert A-slagwerkgroep

De A-slagwerkgroep geeft een concert samen met de slagwerkgroep van SDG Ommen

apr 14 @ 19:00 – 20:00

ma
The Armed Man
mei 14 @ 20:30 – 22:30
The Armed Man @ Ontmoetingskerk Vriezenveen | Vriezenveen | Overijssel | Nederland

The Armed Man, a Mass for peace van Karl Jenkins is een magistraal en indrukwekkend werk voor een groot (samengesteld project)koor en (harmonie)orkest. Het gaat over de verschrikkingen van oorlogen en de gevolgen daarvan. Het gaat tegelijkertijd over de gewenste vrede. Karl Jenkins zoekt de verbinding tussen de verschillende religies en weet deze samenhang en roep om vrede samen te brengen in dit meesterwerk.

De Orgel- en MuziekCommissie (OMC) wil deze mis in samenwerking met de Vriezenveense Harmonie uitvoeren in de Ontmoetingskerk op 14 en 15 mei 2018. Het ligt in onze bedoeling om ook de leerlingen van het Noordik uit te nodigen voor een van de concerten. Het Noordik gaat dit aangrijpen om er een project van te maken rond het thema 4 en 5 mei.

di
The Armed Man
mei 15 @ 20:30 – 22:30

mei 26 @ 19:00 – 20:00

jun
jun 2 @ 19:00 – 20:00

jun
Open Dag
jun 23 @ 10:00 – 12:00

Zaterdag 23 juni aanstaande vindt in Odeon weer de Open Dag plaats. Wil jij graag op muziekles en lijkt het je leuk om alvast een paar instrumenten uit te proberen kom dan tussen 10:00 en 12:00 even langs!