AMV (Algemene Muzikale Vorming)

De AMV wordt verzorgd voor jonge kinderen om hen een muzikale basis te geven. Tevens wordt deze opleiding gezien als opstap naar een zogenaamde “instrumentale” opleiding binnen de vereniging. Het is erg nuttig voor kinderen om een AMV cursus te volgen voordat zij een instrumentale keuze maken.
De opleiding duurt in principe één jaar en start jaarlijks in september. Mocht een kind nog erg jong zijn, dan kan de opleiding met één jaar verlengd worden. Het advies van de docent speelt hier een grote rol.
Tijdens het cursusjaar wordt op speelse wijze de beginselen van het notenschrift uitgelegd. Als vast begeleidingsinstrument wordt een blokfluit gebruikt. De lessen worden in kleine groepen gegeven waarbij wordt uitgegaan van een half uur per week. De kinderen maken ook al kennis met diverse instrumenten.
Na afloop van het jaar kan de leerling beslissen of hij/zij verder gaat met een instrumentale opleiding. Deze keuze kan bestaan uit een vervolgopleiding voor blaasinstrumenten (bijvoorbeeld fluit; klarinet; bariton; trompet; trombone) strijkinstrumenten (bijvoorbeeld viool; cello; contrabas) of slagwerk (bijvoorbeeld drummen; melodisch slagwerk; ongestemd slagwerk) Deze lessen kunnen gevolgd worden binnen het opleidingsinstituut van de Vriezenveense Harmonie.

Aanmelding is mogelijk via het aanmeldingsformulier van de Vriezenveense Harmonie dat beschikbaar is onder aan deze pagina.
De leerling kan ook kiezen voor een ander instrument, zoals piano of keyboard. Hiervoor kan men zich opgeven bij de privé docenten, die les geven in Odeon. Opgave voor deze lessen is ook mogelijk via het aanmeldingsformulier van de Vriezenveense Harmonie.

De AMV lessen worden binnen de Vriezenveense Harmonie verzorgd door Carlijn de Lange.

Belangrijk

de lessen worden door de Vriezenveense Harmonie gegeven. De beginnende leerling is echter op dat moment geen lid van de vereniging. Pas wanneer een leerling toetreedt tot het B-orkest of B-slagwerkgroep, is hij of zij lid van de vereniging. Vanaf dan wordt contributie betaald, maar worden lesgelden ook aangepast. Zie het hoofdstuk ‘Financieel’ voor details.

Formulier: aanmelden opleidingen
Download: uitgebreid informatiedocument