Fantastisch concert door Hattemse en Vriezenveense jeugd

Zaterdag 4 november speelden het studieorkest van Ontwaakt Hattem en het C en B orkest van de Vriezenveense Harmonie een fantastisch concert. Vooral fantastisch om zoveel jonge muzikanten te zien die met plezier hun hobby uitoefenen.

Het C orkest mocht het spits afbijten, voor sommige jonge muzikanten was dit best wel spannend. Dirigent Ymkje Hellinga stelde ze allemaal gerust en maakte een feestje van het optreden. Ze begonnen met bandtime.com, gevolgd door Chinees in Parijs. Hierin werd daadwerkelijk Chinees gepraat. Als laatste speelden ze Gekke Toonladder. Een toonladder op zich is niet heel erg leuk, maar in dit liedje was daar geen sprake van. Zeker met het flitsende roze jasje van dirigent Ymkje!

Het Studieorkest van Ontwaakt Hattem had qua leeftijd een gemêleerd gezelschap, jong en oud speelden samen. Leuk detail hiervan is dat de oudere leden in het studieorkest een compleet ander instrument spelen dan ze in het grote orkest spelen.  Het orkest begon met King Arthur, gevolgd door Erasmus Tales. Hierna was het tijd om wat meer leven in de brouwerij te krijgen met Let’s play rock. Goede drumbeat eronder en het orkest volgt vanzelf! Als laatste speelden ze de zomerhit van 2017 Despacito. Volgens onderzoek blijft dit nummer na 1 minuut en 23 seconden in je hoofd zitten, uit ervaring kan ik u vertellen dat dit gelukt is!

Als laatste speelde het B orkest van de Vriezenveense Harmonie. Wat zijn wij trots op zo’n groot B orkest! Als eerste werk speelden ze Bliss, hierna werden we getrakteerd op een paar bekende nummers van Nederlandse bodem in pophits.nl. Het publiek heeft het B orkest weer wat beter leren kennen, de opkomst van de klarinetten is het beste van het orkest! 12 nieuwe leden deden er vanavond voor het eerst mee, de meer ervaren leden hebben bewezen dat ze heel goed kunnen multitasken, tijdens de repetities wordt er ook druk berichten geplaatst op instagram, Facebook en Snapchat… dit kan niet altijd de goedkeuring wegdragen van dirigent Sandra Mulder! Als laatste speelde het orkest A Klezmer Karnival, ook zo’n deuntje wat in je hoofd blijft zitten.