Geslaagd slagwerkconcert

Op vrijdag 23 september was de theaterzaal van Het Punt in Vromshoop goed gevuld met belangstellenden voor een bijzonder slagwerkconcert. De popschool Twenterand presenteerde een band met aanstormend talent gevolgd door een sambagroep waarbij plezier hebben in muziek maken voorop stond. De slagwerkers van de Harmonie Wierden lieten een sterk staaltje slagwerk horen met fraai melodisch slagwerk.

Na de pauze was het de beurt aan de professionele percussionisten Niek KleinJan en Christiaan Saris met “minimal music” en prachtig marimbaspel. De A-slagwerkgroep van de Vriezenveense Harmonie sloot het concert af met een show van drie kwartier waarin ook enkele blazers en violist Rhayr Ter Sargsian waren opgenomen. Vooral de combinatie viool met slagwerk was heel bijzonder. Het imago van slagwerk werd die avond weer eens flink opgepoetst. Herhaling graag!

Alfred Roelofs