In Memoriam Willem KleinJan †

Willem KleinJan

* 1 mei 1930     † 14 augustus 2017

Ons erelid Wim KleinJan is op zevenentachtig jarige leeftijd toch nog onverwacht overleden. Hij werd in 1960 lid van de Vriezenveense Harmonie. De laatste jaren was hij erelid van onze muziekvereniging waarvoor hij zich niet alleen muzikaal heeft ingezet.

Van 1978 tot 1986 was hij penningmeester. Hij liep zeker niet voor de muziek uit en nam geen onnodige risico’s. Hij bleef in de maat lopen en wist goed welke richting het niet op moest met onze vereniging. Hij hield met een strak beleid onze vereniging financieel gezond en vond dit naast musiceren van even groot belang voor het functioneren van een muziekvereniging.

Muziek zit bij de familie KleinJan in de genen. Wim heeft dit talent ontvangen, heeft het gepassioneerd gebruikt en overgedragen aan zijn kinderen en kleinkinderen. Enkelen van hen hebben van hun hobby hun beroep kunnen maken. Daar was hij erg trots op. Na zijn afscheid als muzikant bleef hij geïnteresseerd in de muzikale prestaties van zijn kinderen en kleinkinderen waarvan de meesten lid van onze vereniging waren en een aantal nog steeds zijn. Op de foto geniet hij van de prestaties van de KleinJannen en de overige leden van zijn muziekvereniging.

Hij bespeelde de bastuba, een instrument dat het fundament vormt van een akkoord. Bij een slotakkoord mag de bastuba als enige instrument wat langer naklinken. Wim heeft wat dat betreft heel wat mooie slotakkoorden met onze vereniging mogen maken. Laten we de bas in het laatste slotakkoord nog wat langer laten naklinken als eerbetoon en herinnering aan een gepassioneerd muzikant.

Wij hopen dat de muziek het fundament mag blijven voor de familie KleinJan en dat ze er nog een mooie muzikale toekomst op mogen bouwen.

Alfred Roelofs

Namens de Vriezenveense Harmonie