Muziektalent op CBS Eltheto

Op vrijdag 23 november 2018 vindt in gebouw Odeon van de Vriezenveense Harmonie een  Kuuk’nconcert plaats voor en door de leerlingen van groep 2 van CBS Eltheto.

Het concert maakt deel uit van de activiteiten van Impuls Muziek Onderwijs. In deze Impuls is door de mensen van CBS Eltheto, de Vriezenveense Harmonie en projectleider Erika Bijlsma van Kaliber Kunstenschool een doorgaande leerlijn ontwikkeld voor de groepen 1 tot en met 8. Het doel hiervan is leerlingen van de scholen vanaf groep 1 in contact te brengen met het maken van muziek en de muziekvereniging. Leerlingen worden hierdoor in staat gesteld hun muzikale talent te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Tijdens het Kuuk’nconcert luisteren de leerlingen niet alleen naar het orkest, ze doen vooral mee!

Het B-orkest van de Vriezenveense Harmonie speelt liedjes die de kinderen in hun groep hebben geleerd. De leerlingen voeren bij de live muziek allerlei muzikale activiteiten uit. En natuurlijk worden ook de instrumenten uit het orkest voorgesteld.

Het Kuuk’nconcert begint om 18.00 uur in gebouw Odeon, Schout Doddestraat 46B.

Aansluitend aan  het Kuuk’nconcert vindt de Afsluiting van het Leerorkest plaats. De leerlingen van groep 6 hebben 8 lessen gehad in orkestverband op een instrument uit het Harmonie-orkest. De lessen vonden plaats onder schooltijd, door docenten van de Vriezenveense Hamronie. Op deze avond laat het Leerorkest alleen en samen met het B-orkest van de Vriezenveense Harmonie horen wat ze deze 8 weken geleerd hebben.