Slagwerkconcert Het Punt Vroomshoop

Het Punt in Vroomshoop staat 23 september in het teken van slagwerk! De A-slagwerkgroep van de Harmonie Wierden en van de Vriezenveense Harmonie zullen samen met Popschool Twenterand zullen samen de veelzijdigheid van slagwerk aan het publiek presenteren. Ook zal er een optreden verzorgd worden door twee heren uit de Nederlandse top van het slagwerk: Niek KleinJan & Christiaan Saris. Kaartjes voor het concert kunnen de 23e voor €5,- aan de deur gekocht worden.

Over Saris & Kleinjan

In November 2016 wordt de verjaardag van één van Nederlands meest vooraanstaande componisten Jacob ter Veldhuis gevierd met een tour langs de Nederlandse concertzalen waaronder het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Naast de bekende harpiste Lavinia Meijer zullen ook Chris Saris en Niek KleinJan deelnemen aan deze concerten. In 2015 speelde dit duo o.a. samen met Philip Glass in de Melkweg Amsterdam. Gelijktijdig met deze tournee zal het duo een programma presenteren met vooraanstaande composities voor slagwerkduo, waaronder composities uit het verjaardagsprogramma van Jacob ter Veldhuis.

Het programma bevat naast GOLDRUSH van Jacob ter Veldhuis o.a. composities van Steve Reich (MarimbaPhase) en van Philip Glass (Music in similar motion). Het duo zorgt voor een spectaculair maar zeker ook educatief concert met klassiekers uit het slagwerk repertoire van componisten die een belangrijke richting hebben bepaald in de muziek. Een concert van het duo zal gepaard gaan met de nodige anekdotes en uitleg over de composities en het instrumentarium. Het instrumentarium zal bestaan uit een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten waaronder de 5-oktaafs marimba, vibrafoon, verschillende soorten drums en effect-instrumenten. Een workshop over de geschiedenis van het slagwerk, een workshop improvisatie (actieve deelname), een workshop minimalmusic (actieve deelname) of een workshop speeltechniek (4 stokken techniek) behoren tot de mogelijkheden.