Logo Vriezenveense Harmonie

WMC 2022

Divider
Maandag 15 augustus 2022

Voor het eerst in de geschiedenis van de Vriezenveense Harmonie, heeft zowel het orkest, als de slagwerkgroep, meegedaan aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours(WMC) in Kerkrade.
Vanuit alle werelddelen, komen orkest, slagwerkgroepen en andere muzikanten samen in een grote competitie voor de titel: Wereldkampioen!

Op 9 juli, heeft de A-slagwerkgroep zijn programma SHAPING A LEGACY uitgevoert. In dit samengestelde programma werd doormiddel van quotes en muziek, de groei van de slagwerkgroep gerepresenteerd. De jury was hiervan erg onder de indruk en het werd dan ook beloond met een goude medaille met lof!
Ter verbasing van de slagwerkers, kregen zij ook nog een extra prijs voor de beste solisten over het hele programma.
Uiteindelijke plaasten de slagwerkers met 92.62 punten zich als 3e in de wereldranglijst van 1e divisie slagwerkgroepen.

Ook voor het orkest was het een hele belevenis om op het wereldpodium te mogen staan. In de 1e divisie voor harmonie orkesten heeft het orkesten, net als de slagwerkgroep een gouden medaille met lof gehaald. Voor eht verplichte werk kreeg het A-orkest onder leiding van Erik van der Kolk 91.67 punten, en de twee vrije werken werden beloond met een score van 90.67 wat het totaal gemiddeld aantal punten brengt op 91.17. Hiermee is het orkest geeindigd als 4de in de wereldranglijst.

Het was een intensieve periode voor de club, waarin veel werkt gerepeteerd, geld werd ingezameld en de druk om te presteren. Er is vanuit alle Vriezenveense muzikanten veel werk verzet om binnen een half jaar een wereldwaardig programma te samenstellen. Achteraf kijken we met een blije blik terug naar deze tijd, en we hopen snel weer terug te zijn in Kerkrade.

De foto’s kun je hier vinden: WMC | Flickr

Maandag 15 augustus 2022

Videos

Van het A-Slagwerkensemble zijn video opnames beschikbaar op ons YouTube kanaal. Bekijk de playlist hier: Playlist